Boeren zijn uitzichtloze situatie pompgemaal Wageningen zat

Belastingschijven worden aangepast in aanloop naar solidariteitsheffing
augustus 4, 2020
Aannemer Mangaldien ontkent schuld stagnatie werk aan pompgemaal
augustus 4, 2020
Show all

Boeren zijn uitzichtloze situatie pompgemaal Wageningen zat

LVV-minister Sewdien wil komende inzaai veiligstellen

Rijstboeren uit de Middenstandspolder en Wageningen hebben zich dinsdagmiddag beklaagd bij minister Pralad Sewdien. Ze zijn de situatie waaronder ze al bijkans 7 jaar gebukt gaan meer dan zat. Volgens de padieboeren Hensen en Gokoel kampen ze reeds 13 seizoenen in de droge tijd met een waterkort en lopen hun velden in de regentijd onder water. Naar hun inziens door het gebrekkig functionerend pompgemaal Wageningen waarvan 3 elektrische pompen meer defect zijn dan operationeel. De oorzaak hiervan ligt bij de aannemer die belast is met de reparatiewerkzaamheden en die de padieverbouwers ‘ondeskundig’ noemen. Ze vinden dat er onder ex-SML-arbeiders genoeg deskundigheid is om tenminste 2 van de pompen draaiende te houden. Ook de rehabilitatie van het pompgemaal waar 3 nieuwe pompen uit India geïnstalleerd moeten worden door aannemer Rinesh Mangaldien loopt na bijkans anderhalf jaar nog niet vlot.

Op een bepaald moment raakten de gemoederen verhit. De bedoelde aannemer werd ervan beschuldigd geld te hebben ontvangen voor het verrichten van andere zaken. Dat liet Mangaldien niet over zijn kant gaan.

LVV-minister Sewdien gaf na alle groepen aangehoord te hebben aan dat voor hem slechts een ding voorop staat: zaken in place brengen om de padie-inzaai in november te kunnen garanderen. De bewindsman geeft toe dat er van overheidswege een achterstand in betalingen is. Hij zegde toe tot het uiterste te zullen gaan om de oude pompen voor nu draaiende te houden, terwijl er hard gewerkt zal worden om de nieuwe pompen in Wageningen geïnstalleerd te krijgen. 

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Bij zijn bezoek aan het pompgemaal Wageningen werd de minister vergezeld door parlementariërs, dr- en rr leden van de VHP.

Comments are closed.