Blokland donderdag terug om leiding te geven aan crisis

Bescherming medische beroepen volgend jaar in wet
september 25, 2014
Hoogste gezagsdrager leger des heils in suriname
september 25, 2014
Show all

Blokland donderdag terug om leiding te geven aan crisis

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid (VG) keert vandaag terug naar Suriname vanwege de urgentie van het Chigungunya vraagstuk. Hij zal hierdoor twee conferenties niet meer bijwonen. De bewindsman maakt deel uit van het crisisteam dat de aanpak van het Chikungunya virus zal coördineren.

De Raad van ministers heeft een ‘Onderraad Chikungunya’ ingesteld, die door een ondersteuningsteam wordt geassisteerd. Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat Blokland niet met vakantie is, maar voor het werk in het buitenland vertoeft. De bewindsman heeft van 22- 24 september geparticipeerd aan een vergadering van de ICPD (International Conference on Population and Development Beyond 2014).

Deze meeting had als doel het plegen van een evaluatie van de status en de geboekte vooruitgang over de uitvoering van de Internationale conferentie over Populatie en Ontwikkeling. Het was ook in de planning dat Blokland zou participeren in een COHSOD (Council for Human and Social Development) meeting, die van 27-28 september wordt gehouden en een PAHO-WHO bijeenkomst van 29 september tot 4 oktober.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.