Blindencentrum neemt ontwikkeling doelgroep ter hand

Elite kinderen en kapitaalkrachtige gepensioneerden geen recht op gratis basiszorg, vindt parlement
mei 19, 2017
LVV brengt gewassendiversificatie Atjoni en omgeving op gang
mei 19, 2017
Show all

Blindencentrum neemt ontwikkeling doelgroep ter hand

De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) neemt de ontwikkeling van haar doelgroep gericht ter hand. Het NSBS heeft binnen dat kader samen met de Republic Bank een project ontwikkeld. Dat project bestaat uit het verzorgen van braille- en computerlessen aan mensen met een gezichtsbeperking.

In Nickerie staat 14 mensen met zo een aandoening bekend bij de organisatie, zegt NSBS-directeur Natascha Hanenberg-Agard. Desondanks moeten ook zij in staat gesteld worden om hun horizon te verbreden.

Slechts een klein deel van de blinden en slechtzienden in Suriname kent het brailleschrift en weet om te gaan met een computer.

In het land wonen naar schatting 45.000 mensen met een gezichtsaandoening. De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) wil dat meer mensen uit de doelgroep landelijk de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen. Binnenkort zullen mensen met een gezichtsbeperking in Nickerie braille- en computerlessen krijgen. In dat kader houdt het NSBS er vandaag een informatiedag.

Comments are closed.