Blikseminslag haalt Radio 10 enkele uren uit de lucht

Bijna alle slachtoffers aanslag Orlando geïdentificeerd
juni 13, 2016
Openbaar vervoer Nickerie nu ook voor rolstoelgebruikers
juni 13, 2016
Show all

Blikseminslag haalt Radio 10 enkele uren uit de lucht

Grote delen van Paramaribo liggen blank

De uitzending van Radio10 is eerder vandaag voor enkele uren onderbroken door de gevolgen van onweer. Om 6 uur 20 sloeg de bliksem in op de zendmast, waarmee de zender van Radio10 in verbinding staat.

De schade heeft zich gelukkig beperkt tot een in ongerede geraakte audio-processor.

Nadat het onderdeel  door onze technische staf  was vervangen, konden de Fm en online-uitzendingen worden hervat.

Ook andere gebouwen hebben blikseminslagen gehad. Bewoners hebben modderwater in hun huizen. Het overtollige water kan niet wegstromen. De goten zijn vol en zijn sommige scholen gesloten.

Ook de districten kampen met overvloedig veel regen. Landbouwgronden moeten het weer ontgelden. Dit allemaal door de heftige regenval. Dit meldt Starnieuws

Bij een man is door blikseminslag zijn televisie doorgebrand. Bij een andere waar ook de bliksem is ingeslagen was er vuur te zien, dat snel is geblust. In sommige gebieden is de stroomtoevoer uitgevallen door blikseminslag.

De waarschuwing van de Meteorologische Dienst voor vandaag luidt, dat voor de rest van de dag een afwisselende bewolking met perioden van matige tot zware regenbuien geldt, met onweer boven ons land.

Naarmate de avond vordert is de verwachting dat de neerslag afneemt.

De Meteorologische Dienst waarschuwt dat kort voor en tijdens de buien de windsnelheid tijdelijk zal toenemen.  Ook voor morgen geldt min of meer dezelfde weervoorspelling; zware buien, onweer en windstoten.

Comments are closed.