Blije kinderen met een beperking genieten van hun sportdag.

Lillian Ferrier bevestigt noch ontkent ministerschap
maart 23, 2018
Veilig en schoon water onmisbaar voor dorpsgemeenschappen
maart 23, 2018
Show all

Blije kinderen met een beperking genieten van hun sportdag.

Op het Boys sportcomplex werd donderdagmorgen onder leiding van de Ilonka Elmont Foundation de eerste sportdag voor kinderen met een beperking georganiseerd in samenwerking met studenten voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Ruim 160 leerlingen vermaakten zich met onder andere estafette, jeu de boules, penalty schieten en boksen. Niet alleen de leerlingen hadden een fantastische ochtend, maar ook de docenten van SO Emmaschool, SO Maretraite en SO Bloementuin. Zij deden allemaal actief mee om de leerlingen te motiveren en aan te moedigen.

De ALO studenten onder leiding van de Ilonka Elmont Foundation lopen al ruim 7weken stage bij onder andere het Speciaal Onderwijs en andere instellingen. Als extra taak en meetmoment hebben zij onder supervisie deze sportdag georganiseerd. Begin juni staat de tweede sportdag gepland en dat zal voor hen gelden als afsluiting van hun stageperiode.

Deze sportdagen motiveren en inspireren de jongeren, vooral in deze tijd, om iets positiefs te doen. De Surinaamse artiest Jackson Blai heeft tijdens deze editie belangeloos zijn medewerking verleend en is de gehele sportdag lekker bezig geweest met de kinderen. Tijdens de sportdag bracht hij zelfs enkele van zijn hits ten gehore.

Comments are closed.