Bioscoopschutter Aurora kan nog steeds de doodstraf krijgen

Baboeram drukt door met waarheidsonderzoek decembermoorden
augustus 4, 2015
Obama noemt klimaatverandering onze grootste bedreiging
augustus 4, 2015
Show all

Bioscoopschutter Aurora kan nog steeds de doodstraf krijgen

James Holmes, de man die in 2012 twaalf bioscoopgangers doodschoot in het Amerikaanse Aurora, kan nog steeds de doodstraf krijgen. Een jury heeft vanavond bepaald dat er niet afdoende verzachtende omstandigheden zijn die maken dat hij niet ter dood zou kunnen worden veroordeeld, meldt persbureau Reuters. De 27-jarige Holmes werd vorige maand door een jury schuldig bevonden aan moord.

Hij heeft altijd volgehouden dat hij stemmen in zijn hoofd hoorde en daarom niet toerekeningsvatbaar was. Zijn advocaten stelden dat Homes weliswaar de daad had uitgevoerd, maar uit onderzoek verricht door experts zou zijn gebleken dat hij schizofreen is. Twee door de rechtbank opgeroepen psychiaters stelden echter dat Homes wel degelijk toerekeningsvatbaar was tijdens de schietpartij.

Holmes liep in 2012 tijdens de première van de Batmanfilm The Dark Knight Rises een bioscoop in Aurora (Colorado) binnen. Hij opende het vuur en doodde daarbij twaalf mensen. Zeventig andere bioscoopbezoekers raakten gewond. Korte tijd later werd Holmes opgepakt. Komende maandag is het drie jaar geleden dat de schietpartij plaatsvond. De aanklagers hebben de doodstraf geëist. Of die nu ook wordt uitgesproken, moet nog blijken.

Comments are closed.