Billboards Rechten van het Kind onthuld in Moengo en Paramaribo

Dagbladen overzicht 12 april
april 12, 2014
Afhandelen en toewijzen van grond aanvragen is geen kado maar een plicht van de regering.
april 12, 2014
Show all

Billboards Rechten van het Kind onthuld in Moengo en Paramaribo

Het Bureau Rechten van het Kind heeft donderdag twee billboards onthuld in verband met de landelijke campagne Vaderlandsliefde en Kinderrechten. “Ik geloof in Suriname, U ook!” staat te lezen op de grote borden die op centrale plaatsen te zien zijn, bijvoorbeeld in Moengo en aan de Waterkant in Paramaribo. Het allereerste bord werd onthuld in Moengo door de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo. Zij legt uit waarom juist op die plaats.

In totaal komen er tien billboards, verspreid over het hele land. Het doel van deze campagne is het bijbrengen van vaderlandsliefde bij jonge kinderen en het bevorderen van gelijkheid, dwars door alle etnische groepen. Dit project wordt gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Het logo van het Bureau van de Rechten van het Kind, dat ook op de borden staat, heeft een specifieke betekenis volgens het hoofd van dit bureau, Raoul Dankoor. Deze billboards moesten  eerder in het straatbeeld te zien zijn, maar wegens enkele hindernissen liep dit project zo’n twee jaar vertraging.  Onder andere zorgde de keuze van de slogan voor enig oponthoud. Toch is Karin Refos, media consultant en vertegenwoordiger van Stas International, blij met de slagzin die zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

Suriname is al sinds 1993 lid van het Internationale Verdrag Inzake de Rechten van het Kind. Sindsdien werd een reeks bewustmakingscampagnes zoals deze georganiseerd om zowel kinderen als volwassenen ervan op de hoogte te brengen dat kinderrechten gerespecteerd moeten worden. Even ter herinnering: elk jaar op 20 november is het de Internationale Dag van de Kinderrechten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.