Bij eerste lustrumviering Petronella Ziekenhuis Wageningen: Gezondheidszorg dichterbij gemeenschap gebracht

Dagbladen overzicht – 8 november 2019
november 8, 2019
Voortzetting rechtszaak politieke partijen tegen de Staat
november 8, 2019
Show all

Bij eerste lustrumviering Petronella Ziekenhuis Wageningen: Gezondheidszorg dichterbij gemeenschap gebracht

Het Petronella Ziekenhuis Wageningen (PZW) opereert 5 jaar in haar nieuwe vorm.

Volgens waarnemend directeur Ruben Seedo van het Mungra Medisch Centrum (MMC) die het Petronella Ziekenhuis beheerd, is het belangrijkste doel behaald, namelijk: betere gezondheidszorg dichterbij de mensen brengen.

Het hospitaal biedt ook zorg aan bewoners van de dorpen in het boven-Nickerie en boven- Coppenameriviergebied. Ze kunnen er terecht voor specialistische hulp, omdat er naast een basisarts ook een kinderarts, oogarts en internist aanwezig zijn. Met het oog op de toekomst streeft het PZW naar continuïteit en optimalisering van de reeds aanwezige zorg, zegt Seedo.

Het gebouw in de jaren ’60 van de vorige eeuw door de Stichting Machinale Landbouw (SML) opgezet. Het werd toen gebruikt als polikliniek. Bij de sluiting van SML werd het aan de Stichting Regionale Gezondheid Dienst (RGD) overgedragen. In die periode werd de poli bemenst door een basisarts samen met enkele verpleegkundigen. In 2014 werd, met het oog op ontwikkeling in het gebied, met betrekking tot productie van suikerriet en ethanol door Staatsolie NV, het idee opgevat de kliniek te verbouwen en uit te breiden. Door het initiatief van de toenmalige directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Antoine Elias, staat er nu een mini-ziekenhuis waar patiënten voor meer dan alleen poliklinische behandelingen terecht kunnen. Voor die tijd moesten mensen uit Wageningen naar Nieuw-Nickerie rijden.

Comments are closed.