Bezorgde burgers bieden Centrale Bank en DNA petitie aan

Voorlopig geen verhoging AOV, wel raadsvoorstel verhoging tegemoetkoming zwakke huishoudens
februari 4, 2020
SLM gaat voor nog meer vliegverbindingen in VS
februari 4, 2020
Show all

Bezorgde burgers bieden Centrale Bank en DNA petitie aan

Een groep burgers heeft zich dinsdag geroepen gevoeld uiting te geven aan de bezorgdheid die onder hen leeft. Zo een vijftig personen togen naar de Centrale Bank van Suriname en naar De Nationale Assemblee, waar ze petities hebben overhandigd. Dit gebeurde op initiatief van politiek activiste Xaviera Jessurun. Bij de bank werd de protestbrief voorgelezen door Carmelia Tjon A Meeuw en Amanda Sheombar.

Na het protest bij de Centrale Bank verzamelden de betogers zich bij het parlement. Daar is de petitie door de substituut-griffier Ruth de wind in ontvangst genomen. Ook VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi kreeg een kopij in handen en hij gaf aan dat ook zijn partij op zoek zal gaan naar antwoorden in deze netelige financiële kwestie.

In de protestbrief staan de ernstige zorgen over het kasreserveschandaal toegelicht. Maandag werden twee verzoeken ingediend bij de procureur-generaal voor het instellen van een onderzoek naar de verdwenen kasreserve van ruim U$ 100 miljoen. Intussen is er een officieel strafrechtelijk onderzoek gaande naar gewezen bank-governor Robert-Gray van Trikt.                   

Xaviera Jessurun en met haar anderen wil dat de pg erachter komt wat de precieze rol is van de minister van Financiën in dit jongste schandaal bij notabene de Moederbank van Suriname.

Comments are closed.