Bezoek president Chandrikapersad Santhoki nader bekeken

Vandaag in het verleden – 13 september 2021
september 13, 2021
Guyanese vicepresident brengt met delegatie bezoek aan Suriname
september 13, 2021
Show all

Bezoek president Chandrikapersad Santhoki nader bekeken

Wij als partij erkennen het recht van demonstraties van elke burger overal in de wereld zolang dat op een respectvolle en geordende manier aan toegaat echter de wijze waarop het allemaal aan toe is gegaan is het schandalig en we keuren het ten zeerste af het is onacceptabel en onfatsoenlijk. Dit zegt de voorzitter van de politieke partij DA 91 in gesprek met Radio 10. Met haar hebben wij een review gedaan over het bezoek van het staatshoofd naar Nederland. De politica adviseert Surinamers om kritisch te blijven maar dat met alle respect te doen.

De voorzitter zegt dat vanwege het feit dat Nederland momenteel een demissionaire regering heeft er geen nieuwe beleidsgebieden zijn ondertekend. Pas als de nieuwe regering aantreedt kunnen er langdurige en langwerkende diepgaande nieuwe afspraken gemaakt worden.

Een van de eerste dingen toen hij aankwam en hij ontvangen werd door diaspora en gelijk suggereerde dat er eerdere verkiezingen zullen komen is een grote misser omdat hij daarmee de zekerheid, die gegeven moet worden aan investeerders, de bodem is in geboord. Daarnaast geeft hij aan dat zijn regering geen stabiele formatie is.

Tot zover de voorzitter van DA91 Angelic Del Castilho in gesprek met radio 10 over het bezoek van ons staatshoofd naar Nederland. Santokhi is zondag weer aangekomen in Suriname.

Comments are closed.