Bewoners Powaka vragen om vervanging dorpsbestuur

Politiepost Leiding 9A beschikt over unit huiselijk geweld
november 14, 2013
Parmessar schort contracten van protesterende vuilophalers op
november 16, 2013
Show all

Bewoners Powaka vragen om vervanging dorpsbestuur

Bewoners van het dorp Powakka verenigd in het dorpscomité Powakka hebben donderdag een petitie aangeboden aan de districtscommissaris van Para, Jerry Miranda. In de petitie vragen de ontevreden bewoners om vervanging van het dorpsbestuur onder leiding van kapitein August Makosi en het houden van nieuwe verkiezing.
Makosi wordt beschuldigd van ontoelaatbare handelingen in het dorp. In de petitie wordt de kapitein beschuldigd van het toelaten van overtollig alcoholgebruik, onbehoorlijk bestuur, slechte communicatie met de lokale bevolking en het verspillen van gemeenschapsgeld. Dit zeggen Paul Makosi en Jessica Rustveld, beide trekkers van de actie groep.

District commissaris Jerry Miranda zegt zich niet te willen mengen in

Inheemse zaken, omdat er internationaal wetten daarvoor zijn.
Hij geeft wel aan, dat er met de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname(VIDS) van gedachten gewisseld zal worden om te kijken hoe dit probleem aan te pakken.Jerry Miranda dc van Para.Op donderdag boden actievoerders uit Powakka een petitie aan bij de burgervader.De ontevreden dorps bewoners willen dat de huidige kapitein van het dorp snel wordt vervangen. Bron: OOF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.