Bewoners Gangaram Pandayweg in Saramacca hebben over 3 maanden voor het eerst water uit de kraan

10 Mobiel – Gilzeon Wielson – 16 december 2019
december 16, 2019
Jarige Staatsolie financiert ultra modern practicumlokaal voor scholengemeenschap Maho
december 16, 2019
Show all

Bewoners Gangaram Pandayweg in Saramacca hebben over 3 maanden voor het eerst water uit de kraan

Aan de Gangaram Pandayweg in Saramacca hebben de directeuren van Staatsolie en de SWM vrijdag op de 39ste verjaardag van Staatsolie Maatschappij Suriname, samen het startsein gegeven voor de algehele aansluiting van dit gebied op het landelijk drinkwaternet. Een langverwacht project, dat binnen drie maanden moet zijn voltooid.

De meer dan 30 km lange Gangaram Pandayweg vebindt de oude plantages Huwelijkszorg, Bombay en Sara Maria, waar Staatsolie één van haar oudste bedrijfscomplexen heeft staan. Dit staatsbedrijf neemt de financiering voor de aanleg van de waterleidingen voor haar rekening.

Achtereenvolgens, een bewoner van de Gangaram Pandayweg, SWM directeur Marlon Oosterling en Staatsolie directeur Rudolf Elias. De Gangaram Pandayweg, voorheen de Larecoweg genoemd, was vooral bekend om zijn kleine landbouwbedrijven en kwekerijen. Met de komst van waterleiding in dit gebied, onstaan voor nazaten van deze plantages, die door de tijden heen hun geluk ergens anders in ons land hebben beproefd, nieuwe ondernemingskansen. Ontwikkeling komt niet vanzelf. De SWM en Staatsolie nemen die ter hand.

Comments are closed.