BEWAKING- EN SCHOONMAAKBEDRIJVEN STOPPEN BIJ ONDERWIJS

Voortvluchtige verdachte zaak Bonistraat aangehouden
oktober 21, 2016
Dagbladen overzicht 21 oktober
oktober 21, 2016
Show all

BEWAKING- EN SCHOONMAAKBEDRIJVEN STOPPEN BIJ ONDERWIJS

De negen bewaking en schoonmaakbedrijven die werken voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, stoppen per 31 oktober hiermee. Ze hebben dit woensdag besloten. Vermeldt De Ware Tijd.  De onderdirecteur van het ministerie, Muriël Hoepel was, toen de krant haar donderdag benaderde voor een reactie, nog niet op de hoogte van het besluit en wilde daarom nog niet reageren.

De gedupeerden hebben in het verleden tevergeefs meermalen gesproken met onder andere de onderdirecteur Technische Diensten, de minister en zijn directeur. Krishnadath Badal, directeur van Paramaribo Security, zegt dat de achterstand samen tussen zeven en acht miljoen Surinaamse dollar is en dat de bedrijven noodgedwongen hun dienstverlening stopzetten. Recentelijk hebben de ondernemers de reçu’s van augustus tot en met december 2015 gekregen, maar van dat jaar is alleen juni en juli uitbetaald.

Badal wijst er op, dat door de devaluatie de bedrijven verlies lijden. Intussen zijn enkele failliet gegaan. Enkele bedrijven hebben hun arbeiders al langer dan vijf maanden niet uitbetaald en andere arbeiders krijgen de helft van hun salaris. Totaal zijn er ongeveer twaalfhonderd arbeiders. De bedrijfseigenaren benadrukken dat ze kansarmen in dienst hebben, onder wie alleenstaande moeders, die hun banen dreigen te verliezen.

De ondernemers zijn het zat dat de overheid betalingsregelingen treft met andere aannemers of contractors, onder wie bushouders en leveranciers van voeding, maar dat zij niet aan bod komen. Het is al ongeveer achttien maanden geleden dat de overheid hen voor het laatst heeft uitbetaald. “Zodra andere aanbesteders hun stem laten horen of met acties dreigen, wordt er een betalingsregeling getroffen”, staat in een verklaring. Volgens de ondernemers had de bewindsman ruim tien maanden geleden beloofd alles in het werk te zullen stellen om de achterstand in te lopen. DWT

Comments are closed.