Betrouwbare informatie leidt tot juiste aanpak zegt NJP- voorzitter Koniki

Dagbladen overzicht – 15 juli 2019
juli 15, 2019
Suriname moet een Moslim-vriendelijke toerisme bestemming worden
juli 15, 2019
Show all

Betrouwbare informatie leidt tot juiste aanpak zegt NJP- voorzitter Koniki

Vindt preventie ook beste oplossing voor gedragsproblemen op school

Er is een integrale aanpak nodig om geweld en criminaliteit onder jeugdigen aan te pakken. Preventie is de beste voor de hand liggende oplossing om gedragsproblemen onder jongeren aan te pakken, zegt Kelvin Koniki, de voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Dit werd aangedragen tijdens de tweedaagse Nationale Consultaties over het onderwerp. Voor Koniki is het belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is. Alleen aan de hand van feitelijk materiaal kan er doelgericht beleid worden ontwikkeld.

Volgens de NJP-voorzitter kan een flinke dosis communicatie van de zijde van ouders en opvoeders ook een bijdrage leveren, in de strijd om kinderen van het verkeerde pad af te houden.

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft daarbij ook een niet te onderschatten taak te vervullen. Het aanreiken van de tools aan leerkrachten in het omgaan met geweld is daar onderdeel van. Koniki vindt sociale media een nuttig instrument kan zijn om dat te bewerkstelligen.

Andermaal Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement. Hij gaf een reactie op de tweedaagse Nationale Consultaties misdaad en geweld op scholen, waar hij ook aan meedeed. Er zijn afspraken uit voortgevloeid over trainingen ter preventie. Die moeten op korte termijn starten.

Comments are closed.