Betonnen taludwanden voor bermen Sophie Redmondstraat

Sport 5 Mei
mei 5, 2015
Drukken van stembiljetten gestart
mei 5, 2015
Show all

Betonnen taludwanden voor bermen Sophie Redmondstraat

De taludbermen langs de kreek aan de Dr. Sophie Redmondstraat, worden gebetonneerd.

Het doel dat opdrachtgever, het ministerie van Openbare Werken wil bereiken, is tweeledig.

Het afkalven van de huidige zand en grasbermen, wordt in de eerste plaats tegengegaan en is het onderhoud veel makelijker.

Maar verder kan, indien verhoogd, met de verharde bermen ook worden voorkomen, dat voertuigen bij uitwijken in de trens belanden. Het plaatsen van vangrails zou dan overbodig kunnen worden gemaakt.

De oplettende voorbijganger zal het zijn opgevallen, dat de werkzaamheden voor verharding van de beide bermwanden aan de Dr. Spohie Redmondstraat, al zijn begonnen.

 

 

Henk Wip, hoofd afdeling Verkeer van Openbare Werken. Waar binnenkort zeker wel vangrails zullen komen, is langs de Ringweg. Daar is het belanden van voertuigen in de trens, die veelal de snelheidsbeperking overtreden, schering en inslag. Maar OW zal ook optreden tegen uitbaters en winkeliers, die ertoe zijn overgaan, illegaal parkeerterreinen aan te leggen langs de Ringweg.

 

 

2 Comments

  1. Sander Emanuels schreef:

    Wat is het nou, wordt het talud/schuine oever van de goot gebetonneerd of gaat men vertikale betonnen keerwanden heien c.q. de grond in drukken/trillen? Het wordt zo verwarrend uitgelegd allemaal… 😮

  2. Serge Tjin schreef:

    Er worden kunststof-compositiet damwanden gebruikt, die de grond in worden getrild.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.