Sportverslagen – 2 juni 2020
juni 2, 2020
PAHO: Coronapandemie is beheersbaar
juni 3, 2020
Show all

Besmettingsgevallen blijven stijgen

Teller staat nu 54 positief besmette cases

Met de teller die momenteel op 54 staat, waarvan 44 actieve corona-cases zijn, is het duidelijk dat het aantal coronabesmettingsgevallen in Suriname een explosieve stijging doormaakt. Hoe dit komt wordt nog onderzocht door het Nationaal COVID-19 managementteam. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid (VG) benadrukt dat het bieden van zorg prioriteit is voor de autoriteiten.

Het lijkt een bijna aan zekerheid grenzende constatering dat het gaat om de zo gevreesde ‘community spreading’, maar volgens VG-directeur Cleopatra Jessurun geven de epidemiologen tot nu toe anders aan.

De top van het ministerie van Volksgezondheid, te weten minister Antoine Elias en directeur Cleopatra Jessurun op de persbriefing die van maandag naar dinsdag was verschoven.

Het gebruik van neus-mondkapjes is om elkaar te beschermen zegt Jessurun. Het wordt dus aangeraden.

Tot zover Cleopatra Jessurun, VG-directeur. Ze zegt dat er tot zover, naar aanleiding van epidemiologisch onderzoek, nog geen sprake is van een ‘community spreading’ van het coronavirus. De COVID-19 teller staat nu op 54 positief geteste gevallen en 44 actieve cases. Het speciaal nationaal managementteam heeft dinsdagavond ook zijn afkeuring erover uitgesproken dat berichten over mogelijke verscherping van maatregelen prematuur in de media zijn gebracht. Daardoor is er “een onnodige paniekreactie teweeggebracht in de samenleving”. Benadrukt is dat de beraadslagingen nog gaande zijn en adviezen over diverse scenario’s worden bekeken. President Desiré Bouterse komt woensdag met een statement waarin de verscherpte maatregelen zullen worden aangekondigd.

Comments are closed.