Beroemdste leeuw van Zimbabwe gedood

VN noemt presidentsverkiezingen Burundi ‘ongeloofwaardig’
juli 28, 2015
Campings ontruimd na bosbranden in Zuid-Frankrijk en Spanje
juli 28, 2015
Show all

Beroemdste leeuw van Zimbabwe gedood

Cecil, de bekendste leeuw van Zimbabwe, is doodgeschoten. De autoriteiten van het land verdenken een buitenlandse safaritoerist ervan dat hij het roofdier heeft doodgeschoten, zo meldde nieuwszender CNN maandag. Cecil leefde in het nationaal park Hwange. Hij was onderdeel van een onderzoeksproject van de universiteit Oxford en droeg een GPS-halsband. Hij is met eten uit het nationaal park weggelokt, gewond met een kruisboog en daarna meer dan veertig uur achtervolgd door zijn jagers. Uiteindelijk is de 13-jarige leeuw afgemaakt met een vuurwapen. Buiten de nationale parken laat Zimbabwe elk jaar meer dan tweehonderd leeuwen afschieten. Safaritoeristen zijn een belangrijke inkomstenbron voor het straatarme land in zuidelijk Afrika. Toeristen betalen meer dan 50.000 dollar om een leeuw te mogen doodschieten.

Dierenbeschermers en europarlementariërs riepen na de dood van Cecil om een algeheel importvervod voor lichaamsdelen van leeuwen, in elk geval voor landen die niet kunnen aantonen dat hun leeuwenpopulatie duurzaam is. Tot nu toe geldt een importverbod voor leeuwenhoofden, -huiden en -poten alleen voor Benin, Burkina Faso en Kameroen.

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Faria Khodabaks schreef:

    Als die ellendeling gevonden wordt; schiet hem neer met die zelfde kruisboog en zit hem ook veertig uur na totdat hij erbij neervalt en daarna kogel door z’n kop… Dieren beul!!!!

  2. Steven Parrel schreef:

    Ik snap nog steeds niet waarom deze dingn zo vrij en blij mogen kunnen gebeuren in die landen..dat beest hft een gps band om toch killt men dat dier.mensen met veel geld denkn altyd alles t mogen doen maar ja die rot regeringen zijn ook debit hieraan ze gvn toestemming om wilde dieren tegen hoge bedragen neer te knallen hun moet men samen met die F**personen die dit hbn gedaan opjagen en en kogel in hun lege kop zetten