Berenstein oneens met VSB in kwestie havenarbeiders

RGB koopt terrein voor oplossing occupatievraagstuk
december 3, 2013
Amafo: Mensen met een beperking belangrijk
december 3, 2013
Show all

Berenstein oneens met VSB in kwestie havenarbeiders

Voorzitter Robby Berenstein van de Algemene Haven Arbeiders Bond (AHAB) is het oneens met de Vereniging Surinaams Bedrijvenleven (VSB) in de kwestie rond de staking van de havenarbeiders. De VSB stelt zich op het standpunt dat het hier gaat om een vakbondsgeschil, dat via overleg opgelost moet worden. Dat de AHAB gekozen had om te staken, wordt dan ook verworpen door de werkgeversorganisatie.

Het werk is hervat. Het  is geen arbeidsgeschil, maar een kwestie van erkenning van de vakbond”, zegt Berenstein. Volgens de vakbondsleider is het begrijpelijk dat de voorzitter van de VSB, Ferdinand Welzijn in de bres springt voor een lid van de organisatie, maar als vertegenwoordiger van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) zou hij beter moeten weten. Dat Welzijn verwijst naar de ILO-conventie ‘Erkenning vakverenigingen’, raakt volgens Berenstein kant noch wal. “In dat decreet gaat het om het sluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst.

Daar is er al de mogelijkheid om te overleggen. In het geval van de havenarbeiders is dat er helemaal niet. Welzijn had ons een betere dienst bewezen als hij zijn lid hierover had aangesproken”, zegt de AHAB-voorzitter. Berenstein zegt dat Welzijn heel goed weet dat er ILO-conventies zijn zoals die van het ‘recht van arbeiders om zich te organiseren. Dit is een van de belangrijkste ILO-conventies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.