Berenstein: Crisis gezondheidszorg samen aanpakken

SWM garandeert  veilig drinkwater
juli 20, 2017
Vakantie gelden voor juli veilig zegt Financien minister Hoefdraad 
juli 20, 2017
Show all

Berenstein: Crisis gezondheidszorg samen aanpakken

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, is blij dat de regering ervan afgezien heeft om achter gesloten deuren informatie te geven over de gezondheidssector. De vakbondsleider vindt dat het volk recht heeft op deze informatie. Alleen met een gezamenlijke aanpak zullen oplossingen worden gevonden. C-47 houdt vanavond een lezing over Onze Huisartsenzorg op Orde, Aanzetten ter Oplossing van de Crisis in de Gezondheidssector.

De lezing wordt gehouden in de ballroom van het Lalla Rookhgebouw. De inleiding zal worden verzorgd door de huisarts Rab William, die met zijn jarenlange actieve participatie in veel vitale instituten, zijn sporen heeft verdiend in de gezondheidssector. Na de inleiding zal er een discussie volgen met vertegenwoordigers uit de gezondheidssector, waaronder: De Nationale Ziekenhuisraad, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en de Surinaamse vereniging van Assurantie Maatschappijen.

Terwijl de gemeenschap zich ernstig zorgen maakt over de voortdurende problemen en achteruitgang in de sector, blijven maatregelen ter beteugeling van de problematiek uit, vindt C-47. De bereikbaarheid en betaalbaarheid van de zorg dreigt steeds buiten het bereik te geraken van grote delen van de samenleving, waarbij vaak bijbetaald moet worden voor essentiële diensten.

Comments are closed.