– Beperkingen hoeven geen obstakel te zijn om te tuinieren

Ambassadeur India bevestigd ondersteuning bouw Nieuw voetbalstadion
maart 30, 2021
Chaotische drukte op phagwa-dag
maart 30, 2021
Show all

– Beperkingen hoeven geen obstakel te zijn om te tuinieren

Senioren burgers Huize Ashiana en Esther Stichting krijgen mobiele tuinbakken

Ouderdom en de daarmee gepaard gaande gebreken hoeven geen obstakel te zijn om hobby’s te moeten opgeven, waaronder tuinieren. Een vertegenwoordiging van ALL Ladies League-Sisters Beyond Borders in Suriname, ALL Chapter Paramaribo-Commewijne, en de Stichting Sita zijn met een innovatief idee gekomen om het tuinieren van seniorenburgers in de tehuizen te vergemakkelijken. Er zijn 10 mobiele tuibakken met wielen ontworpen door gedetineerden die vervolgens zijn geschonken aan de Esther Stichting en Huize Ashiana:

Lilian Wiebers, initiatienemer van dit project, is voorzitter van ALL Chapter – Paramaribo-Commewijne.

Het mobiele tuinbakken-project heeft meerdere doelen. Naast een bezigheid voor de senioren burgers in de tehuizen heeft het ook een therapeutisch component. Er zijn jongeren toegevoegd aan het project die samen met de oudjes een moestuintje opzetten. Na drie maanden is er een prijsje weggelegd voor de mooiste tuintjes:

Nogmaals Lilian Wiebers, initiatienemer van dit project, is voorzitter van ALL Chapter – Paramaribo-Commewijne. Samen met de Stichting Sita wordt er een mobiele tuinbakken-project uitgevoerd bij de Esther Stichting en Huize Ashiana.

Comments are closed.