BEP met één DNA-lid richting begrotingsbehandeling

Dagbladen overzicht – 15 januari 2019
januari 15, 2019
LVV-minister: Ultimatum visserijsector misplaatst
januari 15, 2019
Show all

BEP met één DNA-lid richting begrotingsbehandeling

Partijleiding heeft geen contact met Celsius Waterberg

Ex-voorzitter BEP denkt nog niet aan een politiek pensioen

 

De BEP heeft dinsdag (vandaag) bij de aanvang van de Algemene Politieke Beschouwingen, praktisch nog maar één vertegenwoordiger in De Nationale Assemblee. Met ex-voorzitter Celsius Waterberg, is er al enige tijd geen contact meer, zegt de huidige voorzitter Ronny Asabina aan Radio 10.

Met de tweede vertegenwoordiger van de partij in de assemblee, Rudolf Zeeman, is er nog wel contact, zegt Asabina. Hoewel Waterberg weigert te communiceren met zijn partij, is de BEP niet van plan hem terug te roepen.

Waterberg om een reactie gevraagd zegt nog altijd onderdeel te zijn van de coalitie en onderdeel uit te maken van de V7-fractie. Bij de BEP heeft hij zich al enige tijd geleden officieel afgemeld.

Waterberg, die twee keer de functie van minister van Volksgezondheid bekleedde, wil niet zeggen wat de volgende stap in zijn carrière is. In ieder geval denkt de ex-voorzitter van de BEP nog niet aan een politiek pensioen.

Hoewel Celsius Waterberg zegt onderdeel te zijn van de V7-fractie staat hij op de website van De Nationale Assemblee nog altijd als fractieleider van de BEP. Op de website van het parlement wordt de V7-fractie ook niet genoemd. Diepakkoemar Chitan en Raymond Sapoen die volgens Waterberg samen met hem in de V7-fractie zouden zitten, staan op de website van de assemblee ook nog vermeld als leden van Pertjajah Luhur. De Algemene Politieke Beschouwingen zijn dinsdagmiddag van start gegaan.

Comments are closed.