Dagbladen overzicht – 13 mei 2019
mei 13, 2019
Onderwijsinspecteurs ongeveer 2 maanden in actie
mei 13, 2019
Show all

BEP gaat voor ontwikkeling binnenland

Benadrukt verkiezingsstrategie op feestvergadering ter ere van 46-jarig bestaan

De ontwikkeling van Suriname moet niet alleen gericht zijn op Paramaribo, maar ook in het binnenland zegt Ronny Asabina, de voorzitter van de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Hij sprak tijdens de feestvergadering van de politieke organisatie die haar 46-jarige bestaan vierde, afgelopen zaterdag. Tegelijk zijn de Vrouwen- en Genderraad, de jongerenraad en het campagneteam geïnstalleerd. Asabina geeft aan dat BEP zich op weg naar de verkiezingen in 2020 sterk zal maken voor het ondernemerschap en de jeugdzorg in het land. Over een samenwerking met politiek concurrent ABOP is de BEP-voorman kort van stof. Hij doet niet aan tijdverspilling.

Ondervoorzitter tevens minister van Regionale Ontwikkeling (RO) Edgar Dikan zegt dat de BEP voor verkiezingswinst gaat. Daarbij zijn de grondenrechten en de ontwikkeling van het binnenland zaken waarop op gefocust zal worden. 

De voorzitter van de BEP-jongerenraad Valdano Cadogan is van mening, en dat stoort hem, dat politieke partijen jongeren pas betrekken in de verkiezingscampagne. Daar zal vanaf 2020 een verandering in komen.

De feestvergadering van de BEP, ter ere van haar 46-jarig bestaan, werd bijgewoond door vicepresident Ashwin Adhin en NDP-hoofdbestuursleden Ramon Abrahams en André Misiekaba.

Comments are closed.