BEP Bestuursverkiezing verschoven naar FEBRUARI 2018

Meer begrip gewenst voor mensen met dementie
november 23, 2017
Naturalisatieproces moet sneller
november 23, 2017
Show all

BEP Bestuursverkiezing verschoven naar FEBRUARI 2018

De statutaire bestuursverkiezing van het hoofdbestuur van de politieke organisatie Broederschap en Eenheid in de Politiek, BEP, onder leiding van Celsius Waterberg, is op zijn Algemene Ledenvergadering van 18 november, verschoven naar 3 februari volgend jaar.

BEP Voorzitter Celsius Waterberg zegt dat enkele technische zaken betreffende de 220 BEP kernen in heel Suriname voor deze datumverschuiving hebben gezorgd. Waterberg, ex-minister Michel Felisi en ex-assemblee ondervoorzitter Caprino Alendy stellen zich weer verkiesbaar.

Volgens voorzitter Waterberg is dit onderdeel van de democratische grondslag van de partij, die zoals bekend deel uitmaakt van de regeringscoalitie Bouterse-Adhin.  Volgens hem is een deel van de BEP achterban van mening dat de  samenwerking met de NDP zou moeten worden opgezegd.

Kandidaatsvoorzitter Caprino Alendy meent dat de samenwerking met de NDP wel gehandhaafd kan blijven, maar dat dit de autonome status van de BEP partij als politieke organisatie niet moet aantasten of ondermijnen. Tot aan de bestuursverkiezing van februari 2018, wordt  binnen de BEP er aan gewerkt dat er 1 consensus kandidaatsvoorzitter aan de achterban wordt gepresenteerd. Volgens de statuten wordt alleen de voorzitter in functie gekozen.

Comments are closed.