BEP aast op ‘zwevende’ zetel in Nickerie

Dagbladen overzicht – 8 april 2019
april 8, 2019
Ook in Nickerie last van rook door bosbrand Wageningen
april 8, 2019
Show all

BEP aast op ‘zwevende’ zetel in Nickerie

Marronbundeling gepasseerd hoofdstuk zegt partijlid Dikan

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft net als de HVB ook haar zinnen gezet op “de zwevende zetel van Nickerie”. De partij heeft er in het weekeinde een aantal kernen en een jongerenraad geïnstalleerd. Volgens ondervoorzitter van de politieke organisatie Edgar DiKan is de harde kern van 2005 nog intact in het district en dat, zegt hij, geeft hoop op een groei van de oorspronkelijke marronpartij in het uiterst gewestelijk district van Suriname.

De politicus tevens bewindsman van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) vindt dat de BEP zich geen moment geroepen voelt weer aansluiting te zoeken tot de ABOP, zoals Seeka eerder en DUS het afgelopen weekeinde deden. Volgens Dikan zitten bij die partijen nog steeds dezelfde leiders die een waarachtige marronbundeling in de weg staan en in plaats daarvan ego ’s en eigen belang op de voorgrond plaatsen.

Edgar Dikan van de BEP. Deze partij heeft het afgelopen weekeinde in Nickerie enkele kernen geïnstalleerd, op weg naar de verkiezingen van 2020, en in de verwachting er een zetel mee te kunnen pikken.

Comments are closed.