Benoeming van Dijk-Silos tot voorzitter OKB is verregaand

Info 10 – Ruth Sinkeler (Seminar 31 Jan) – 10 december 2018
januari 10, 2018
10 mobiel – Ike Adams – 10 januari 2018
januari 11, 2018
Show all

Benoeming van Dijk-Silos tot voorzitter OKB is verregaand

Na de ABOP komt ook de Pertjajah Luhur in beweging tegen de benoeming van Jennifer van Dijk Silos tot voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau.

Volgens PL-voorzitter Paul Somohardjo is er sprake van ernstige belangenverstrengeling. Van Dijk-Silos heeft volgens hem te nauwe banden met coalitiepartij NDP namens wie zij vorig jaar ook nog justitieminister in het Kabinet van president Desi Bouterse was.

Ook haar advocatenkantoor, dat inmiddels door haar dochter wordt gemanaged wordt, heeft veel belangen binnen te regering. Komt nog bij kijken dat van Dijk-Silos juridisch adviseur is van president Bouterse:

Oppositieleider Paul Somohardjo van de politieke partij Pertjajah Luhur. Hij vindt het niet correct dat Jennifer van Dijk-Silos is benoemd tot voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. De gewezen justitieminister en juridisch adviseur van president Desi Bouterse is volgens hem alles behalve onafhankelijk. Er en zal veel getwijfeld worden aan haar onpartijdigheid. Eerder liet ook de ABOP weten dit besluit van president Bouterse verregaand te vinden.

Comments are closed.