Benefietavond voor ‘Wiren the Movie’ in Buitengewoon

OWT&C sluit na bruggen ook wegen af
oktober 14, 2017
Kritische kanttekeningen tijdens bevordering politiemensen
oktober 14, 2017
Show all

Benefietavond voor ‘Wiren the Movie’ in Buitengewoon

Makers hebben minstens zestigduizend US dollar nodig

Mensen met een beperking worden in Suriname nog altijd als tweederangsburgers behandeld. Met ‘Wiren the Movie’ willen de makers, regisseur Ivan Tai-A-Pin en cameraman Sander Coumou in ieder geval voor één groep een lans breken; namelijk doven en slechthorenden. Het budget voor de film was in eerste instantie tweehonderdduizend US dollar. Rekening houdend met de sociaaleconomische situatie in het land en de ambitie om de film hoe dank ook te realiseren, is er een crisisbudget van zestigduizend US dollar. Daarvan is ongeveer twaalf duizend binnen. Om het restant op te brengen, is er zaterdag in Buitengewoon een benefietavond, waaraan minstens dertig artiesten vrijwillig hun bijdrage leveren.

De film maken ze in opdracht van de stichting Surinaamse Doven Belangen (Sudobe) en is geïnspireerd op het leven van Wiren Menghoe. Een dove jongeman van zestien jaar, maar boordevol ambitie. Echter, heeft hij in onze maatschappij weinig kans om zijn dromen te verwezenlijken, zegt Tai-A-Pin.

Op basis van het persoonlijke verhaal van Wiren, is er een personage gecreëerd, vertolkt door drie acteurs. De film begint als Wiren acht jaar is en volgt zijn ontwikkeling, met alle obstakels en kansen, tot zijn veertigste, vertelt Coumou.

 

Ivan Tai-A-Pin en Sander Coumou, de makers van de film ‘Wiren the Movie’. Het benefietconcert begint vanavond om zes uur. In de line-up staan onder andere Dominique Ravenberg, Heliante Redan, Janice van Klaveren en dj Stereo Mike.

Comments are closed.