België haalt 244 Syrische christenen naar Europa

Griekse banken blijven zeker tot en met maandag gesloten
juli 9, 2015
Slavernijvlag’ weg bij Capitool South Carolina
juli 9, 2015
Show all

België haalt 244 Syrische christenen naar Europa

Syrians walk through the rubble following reported rocket attacks by rebel fighters on the Christian neighbourhood of Suleimaniyah in northern Aleppo. Government forces regularly pound rebel-held areas from the air, and opposition fighters fire rockets and mortar rounds into regime-controlled neighbourhoods. AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN

België heeft in een geheime humanitaire operatie 244 christenen uit de Syrische stad Aleppo naar België gehaald. De christenen zijn eerst zelfstandig naar Libanon gereisd. Daar werden ze opgevangen in de Belgische ambassade in Beiroet. Daar vandaan zijn ze met steun van de federale regering naar België gebracht. De operatie heeft van mei tot afgelopen weekeinde geduurd. Dat hij in het geheim werd uitgevoerd was om veiligheidsredenen, zei de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Reynders woensdag. De groep bestaat voornamelijk uit gezinnen. zowel Jezidi’s als christenen.

Het initiatief voor de uitreis was genomen door oud-diplomaat Mark Geleyn en kinderpsychiater Peter Adriaenssen. Hun actiegroep maakte de regering attent op het lot van de christenen in Aleppo. De initiatiefnemers hebben zich gericht op zo’n zeventig gezinnen met schoolgaande kinderen. We maken geen keuze tussen religies, dit is de meest kwetsbare groep,” onderstreepte de Belgische minister voor Asiel en Migratie Francken. De groep moet in België een normale toelatingsprocedure doorlopen.

1 Comment

  1. Yanette John schreef:

    Wat verschrikkelijk om zo te moeten leven… Su mensen wees dankbaar vo wat je hebt en wees lief vo mekaar