Belfort laconiek over mogelijke aangifte Algoe

Herstel rijssector moet al 26 mei beginnen zegt PL
april 25, 2015
Eerste export cassavemeel naar Barbados
april 25, 2015
Show all

Belfort laconiek over mogelijke aangifte Algoe

De aankondiging dat ex-officier van justitie Chandra Algoe aangifte zou hebben gedaan tegen minister Edward Belfort, laat de bewindsman koud. “Ik heb enkel en alleen de waarheid verteld. Deze man heeft niet staan liegen daar”, zegt de justitieminister in een reactie tegen de Ware Tijd. “Moet ik hangen omdat ik de waarheid heb verteld? Dan hang ik liever, maar ik ga niet liegen.”

Algoe kondigde begin deze week in de media aan aangifte te zullen doen tegen Belfort, maar ook tegen de Ware Tijd. Zij is van mening dat de minister haar naam te grabbel gegooid heeft en dat de krant ‘het principe van hoor en wederhoor’ niet zouden hebben toegepast. Noch de minister noch de krant hebben formeel bericht gehad van de aangifte.

De Ware Tijd heeft uitputtend geprobeerd een reactie van Algoe op de beschuldiging van Belfort te krijgen. De ex-officier van justitie weigerde in een mailgesprek met de krant inhoudelijk in te gaan op de kwestie. Zij mailde terug: “Ik neem aan dat u de gaten in de redenering zelf hebt gehoord. De rest handel ik af met de deken van de orde. Wij gaan door een zware selectieprocedure heen en ik heb het prima gehaald”. De krant heeft deze reactie in haar publicatie meegenomen. Om verduidelijking gevraagd wat zij met “de gaten in de redenering” zou bedoelen, reageerde Algoe niet.

Minister Belfort beschuldigde ex-minister Chandrikapersad Santokhi begin deze maand in De Nationale Assemblee door te zeggen dat hij Algoe als beleidsadviseur in dienst had genomen, terwijl hij wist dat zij wegens fraude ontslag zou hebben genomen bij het Openbaar Ministerie.

 

 

1 Comment

  1. Rasoul Ramlal schreef:

    Heel correct , hij heeft de warheid verteld.That’s it.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.