Behoud rijke marron cultuur belangrijk voor nageslacht en erfgoed toerisme

Rukwinden zorgen voor enorme schade
mei 23, 2017
De vierde editie Museum nacht staat weer voor de deur
mei 23, 2017
Show all

Behoud rijke marron cultuur belangrijk voor nageslacht en erfgoed toerisme

Het ‘Kibiiwikoni marron research center’ organiseert op zaterdag 27 mei een seminar, waarbij de nadruk wordt gelegd op het behoudt van de rijke marron cultuur. Het thema voor dit jaar is: ‘Met z’n allen werken we aan het zelfde doel.’

Donovan Pramy, project coördinator van het ‘Kibiiwikoni marron research center’ geeft aan dat het research center is opgericht met de grond gedachte:
‘Mijn cultuur is wie ik ben’.
Het centrum kent drie hoofdtaken: Onderzoeken, Archiveren en Onderwijzen. Volgens Donovan Pramy kennen de hedendaagse jongeren weinig over hun cultuur en afkomst. Er zullen tijdens het seminar verschillende presentaties worden gehouden die zullen handelen over uiteenlopende onderwerpen zoals ‘erfgoed toerisme’.

Erfgoed toerisme kan voor een boost zorgen in de toeristensector. Donovan Pramy geeft ook aan dat het stukje marron cultuur dat zich in ons bevindt het beste stukje Afrika buiten Afrika is dat bewaard is gebleven. Volgens hem mag dit dus niet verloren gaan. Men beoogt hiermee de Marron cultuur te preserveren voor het nageslacht, andere geïnteresseerden en om erfgoed toerisme te stimuleren.

Comments are closed.