Begrotingsbehandeling 2021 en Herstelplan 2020-2022

Coronavirus (Covid-19):
juni 24, 2021
Sportverslagen – 24 juni 2021
juni 24, 2021
Show all

Begrotingsbehandeling 2021 en Herstelplan 2020-2022

-Assemblee condoleert gewezen president Bouterse na heengaan kleinzoon Walter
-Lot in ongenade gevallen minister Pokie nog deze week beslist
-Voorgenomen tarievenstelsel EBS wordt aangepast

In De Nationale Assemblee wordt donderdag de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2021 en het Herstelplan voortgezet met de tweede ronde voor het parlement. Aan het begin van de vergadering condoleerden de fractieleiders en de regering, in de persoon van vicepresident Ronnie Brunswijk, de gewezen president Desi Bouterse met het heengaan van zijn kleinzoon Walter, die dinsdag uit het leven stapte.

Het lichaam van Walter Bouterse is inmiddels vrijgegeven aan de familie. Het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Bij de vergadering afgelopen dinsdag, waarbij de regering in eerste ronde antwoord gaf op vragen uit het parlement werd duidelijk dat er nog deze week een finaal besluit wordt genomen over het lot van minister Diana Pokie van Grond en Bosbeleid. De minister is al geruime tijd met verplicht verlof.

Ook werd dinsdag duidelijk dat de nieuwe stroomtarieven, die per 1 juli zouden ingaan, worden herzien. De regering zal het stelsel dusdanig herzien om zeker de huishoudens tegemoet te komen. Voor grootverbruikers zal de situatie niet veel veranderen. Binnen enkele dagen zal het nieuwe tarievenstelsel aan de samenleving worden gepresenteerd.

Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen over herziening van het voorgenomen tarievenstelsel. Op dit moment zijn de leden van de Commissie van Rapporteurs bezig met vragen in tweede ronde.

Comments are closed.