Begrotingsaanpassingen regering nopen tot uitstel openbare DNA-vergadering

Polikliniek Donderskamp krijgt opknapbeurt
augustus 16, 2017
Craft-markt cook-out om Surinaamse kunst en cultuur te waarderen
augustus 16, 2017
Show all

Begrotingsaanpassingen regering nopen tot uitstel openbare DNA-vergadering

De voortzetting van de DNA-vergadering over de ingediende staatsbegroting en het Ontwikkelingsplan 2017-2021, is gisteren op de valreep afgeblazen. Als reden daarvoor is opgegeven dat de regering nog niet rond is met het terugbrengen van het begrotingstekort.  In haar financiële documentatie die ze ter goedkeuring heeft voorgelegd aan het parlement, wordt melding gemaakt van een begrotingstekort van 7,4%. De volksvertegenwoordiging heeft gevraagd dat het tekort teruggebracht wordt naar minimaal 6,5 %.

Van oppositionele zijde zijn de parlementariërs er niet over te spreken dat de vergadering van gisteren op het laatste moment is afgeblazen. Marinus Bee van de ABOP-fractie vindt dat de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2017/2018 al genoeg vertraging heeft opgelopen.

ABOP-parlementariër Marinus Bee, die gisteren niet bepaald te spreken was over het uitstellen van de openbare parlementsvergadering. De wijze waarop het gebeurde is van dien aard dat Bee spreekt van een incorrecte communicatie van de regering naar het parlement toe en vanuit de leiding van het parlement naar haar leden.

Melvin Bouva, de ondervoorzitter van De Nationale Assemblee, zegt overleg met de regering te hebben gepleegd. Aan de hand daarvan is hij van mening dat de voorzetting van de meest belangrijke vergadering in het begrotingsjaar, niet lang op zich moet laten wachten. De vice-parlementsvoorzitter hoopt dat uiterlijk begin volgende week de regering aan de slag kan met een goedgekeurde begroting, waarin het begrotingstekort op een acceptabel niveau is:

Melvin Bouva, DNA-ondervoorzitter en daarvoor ABOP-parlementariër Marinus Bee. De verwachting is dat de regering kans ziet om het begrotingstekort van meer dan 7% naar een meer acceptabel niveau terug te brengen.

Comments are closed.