Begroting 2018 blijft onuitvoerbaar volgens VHP

Dagbladen overzicht woensdag 21 februari 2018
februari 21, 2018
Sluisdeur omgeving Bombay in Saramacca kapot
februari 21, 2018
Show all

Begroting 2018 blijft onuitvoerbaar volgens VHP

De staatsbegroting voor dit jaar blijft onuitvoerbaar en komt niet tegemoet aan de heersende situatie in het land. Dat zei VHP-parlementariër Chandrikapersad Santokhi maandag toen de begrotingsbehandeling werd voortgezet. In de begroting staan een aantal staatsinkomsten verhogende maatregelen die nadere toelichting vereisen. Die toelichting zou het parlement in eerste instantie vóór 15 januari ontvangen. Ook dat werd verschoven omdat de regering zogezegd nog bezig was te werken aan een duidelijke onderbouwing van de door haar voorgenomen maatregelen in de financiële sfeer. De nota van wijziging was op 15 februari nog niet af. Santokhi hekelde maandag de houding van de regering die blijk geeft van mismanagement.

De VHP-fractieleider heeft geen goed woord over voor het leengedrag van de regering. De documentatie waarin staat waarvoor de geleende gelden zijn of worden aangewend ontbreekt vooralsnog. Dat stoort vooral de oppositie

Tot zover Chandrikapersad Santokhi die maandag de regering ter verantwoording riep over het indienen van wat hij noemt, ‘een onaangepaste nota van wijziging’. In dit dienstjaar wil het kabinet tal van maatregelen in de inkomsten- en belasting-verhogende sfeer doorvoeren.

Comments are closed.