Bedrijvenorganisaties kunnen zich terugvinden in Crisis en Herstelprogramma

Oostgrens Suriname-Frankrijk bepaald
februari 3, 2021
Sportverslagen – 3 februari 2021
februari 3, 2021
Show all

Bedrijvenorganisaties kunnen zich terugvinden in Crisis en Herstelprogramma

De bedrijvenverenigingen VSB en ASFA kunnen zich terugvinden in het Crisis- en Herstelprogramma van het Kabinet Santokhi. Inhoudelijk kunnen zij meegaan met heel wat van de aandachtspunten die erin staan. Hier en daar zijn er wat raakvlakken opgemerkt met het Stabilisatie- en Herstelplan van de regering Bouterse, maar aangepast naar de nieuwe omstandigheden. In een eerder uitgegeven verklaring zou gesteld zijn dat het Crisis- en Herstelprogramma in vele opzichten kopie conform overeenkomt met het eerder opgesteld Stabilisatie- en Herstelplan. Het gaat volgens ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk echter om een oude en conceptuele verklaring die niet voor publicatie was bestemd.

De ASFA kan zich terugvinden in de geest van het voorgelegd Crisis- en Herstelprogramma en de organisatie is voor nu nog overtuigd van de goede intenties van de regering Santokhi/Brunswijk. Er zijn geen slechte ervaringen met Financiënminister Armand Achaibersing.

Nogmaals Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Hoewel het Crisis- en Herstelprogramma van de regering qua concept op het Stabilisatie- en Herstelplan van het afgelopen Kabinet Bouterse leek, kan de bedrijvenorganisatie zich scharen achter het nieuw programma. Hiermee toont ze nog vertrouwen in de goede intenties.

Comments are closed.