Bedrijven kunnen weer makkelijker geld lenen

Presidentiële delegatie naar Venezuela voor rijstdeal
september 11, 2014
Vandaag in het Verleden
september 12, 2014
Show all

Bedrijven kunnen weer makkelijker geld lenen

Bedrijven kunnen na zeventien jaren eindelijk weer makkelijk  geld lenen om te investeren. Dat kan dankzij het ‘Garantiefonds voor ondernemers’ welke woensdag nieuw leven is ingeblazen door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) in samenwerking met de overheid. In totaal komt er 7,7 miljoen in het fonds, waarvan 1 miljoen US dollar wordt opgebracht door de NOB en 1 miljoen Euro door de Staat.

“De regering zal weer garant staan voor beginnende en kleine ondernemers met haalbare en vernieuwende ideeën die een steuntje in de rug nodig hebben”, zegt minster Andy Rusland van Financiën tegen de Ware Tijd. Eind jaren negentig werd het voor bedrijven, vanwege de economische malaise, onmogelijk om zonder onderpand geld te lenen. Met het fonds kunnen ondernemers weer makkelijker aan geld komen voor het starten van een bedrijf of de uitbreiding van een bestaande onderneming.

Wonnie Bodhoe zegt dat het fonds in 1980 met 2,5 miljoen (toen nog) Surinaamse gulden is opgericht. Tegen 1997 stond het fonds garant voor ruim tweehonderd leningen met een totaalwaarde van Sf 30 miljoen”.Sinds toen verkeert het in een soort winterslaap”.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.