Bedrijfsleven kan op innovatieve wijze via sport zijn producten marketen zegt sportminister Dogojo

Dagbladenoverzicht 25 maart 2017
maart 25, 2017
90 Seconden 25 Maart 2017 – Jaarinflatiecijfers, consumentenprijzen en ontslagen
maart 25, 2017
Show all

Bedrijfsleven kan op innovatieve wijze via sport zijn producten marketen zegt sportminister Dogojo

Minister Joan Dogojo van Sport en Jeugdzaken ziet het bedrijfsleven op dit moment als belangrijkste factor om tal van problemen rond de sportontwikkeling in de districten te helpen oplossen. Een gebrek aan gekwalificeerd kader, sportmateriaal, verwaarloosde sportaccommodaties en gebrekkig vervoer voor sportverenigingen die in de stad moeten spelen, zijn allemaal zaken waarmee de bewindsvrouwe geconfronteerd werd bij haar bezoek aan de districten Saramacca, Coronie en Nickerie. Voor al deze zaken is geld een van de basiscomponenten. Geld waarover de overheid op dit moment niet beschikt, maar door samenwerking met sportbonden en bedrijfsleven toch zal kunnen komen, meent Dogojo .

De kersverse minister is van mening dat het inzetten van sport – en dan wel gestructureerde schoolsport – een goede basis legt voor de ontwikkeling van ons land. Zij zegt daarom vast van plan te zijn om samen met haar collega van onderwijs eindelijk hiertoe een aanzet te geven.

 

Dogojo wil ook verder nadenken over goede beheersstructuren voor sportaccommodaties van de overheid, zoals bijvoorbeeld het garanderen van de basiszaken voor het operationeel houden van het enige zwembad in Nickerie, dat onder beheer is van haar ministerie.

Comments are closed.