Bedrijfsleven besluit tot persstilte in kwestie stroomtariefsaanpassing

Dagbladen overzicht 7 januari
januari 7, 2015
Teruggang padie-inzaai Nickerie door uitblijven regens
januari 7, 2015
Show all

Bedrijfsleven besluit tot persstilte in kwestie stroomtariefsaanpassing

Wil overleg met regering

Het bedrijfsleven heeft besloten voorlopig niet meer in de publiciteit te treden, over de perikelen met de EBS, in casu de overheid, aangaande de verhoging van stroomtarieven, die per 1 januari zijn ingegaan.

Via haar vertegenwoordiging hebben de ondernemers verder aangedrongen op overleg met de regering. ‘Het belang van het land is hiermee beter gediend’, legt Henk Naarendorp, voorzitter van de Kamer van Koophandel(KKF) aan Radio 10 uit. Het bedrijfsleven zou naar verluidt een tegenvoorstel klaar hebben.

Terwijl de EBS in opdracht van de regering, de stroomtarieven voor enkel een selecte groep van ondernemingen heeft doorgevoerd, wil het bedrijfsleven dat iedereen meebetaalt.

De EBS zegt op haar beurt geen mandaat te hebben om over de keus van de regering, om slechts bepaalde groepen te laten opdraaien voor de tariefsaanpassing, te kunnen beslissen. Feit blijft volgens de EBS, dat we er niet meer onderuit komen, de verhogingen nu door te voeren, daar het stroombedrijf al jaren, onder de kostprijs stroom levert. Met alle gevolgen van dien. Verwezen wordt naar de recente onvermijdelijke periodieke rantsoenering van stroom.

 

Dit besef is ook bij het bedrijfsleven doorgedrongen, alleen is zij het oneens met de wijze waarop de tariefsaanpassingen worden doorgevoerd. Aan de andere kant draait de overheid al jaren op voor het verschil tussen kosten voor stroomopwekking en de kosten die de consument werkelijk betaald. Dit drukt zwaar op de overheidsbegroting en wil de regering hier vanaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.