Bedrijf meer dan tienduizend US dollars lichter gemaakt door hackers

DC Nickerie: RGD Artsen moeten zieke mens op eerste plaats zetten en niet geld
juli 4, 2014
Politie bevestigd moord en zelfmoord
juli 4, 2014
Show all

Bedrijf meer dan tienduizend US dollars lichter gemaakt door hackers

In tegenstelling tot de indruk die door lokale banken en de justitie wordt gewekt, is het hackers wel degelijk gelukt verschillende personen en bedrijven  voor tienduizenden US dollars te bestelen.

In één geval, hebben hackers hebben onder andere de debet-kaart en een daaraan gekoppelde bankrekening gekraakt, en zijn op die manier met meer dan tienduizend US dollars ervan doorgegaan. Uit onderzoek is gebleken dat de personen, die verantwoordelijk zijn voor deze cyberdiefstal, opereerden vanuit Europa.

Volgens de benadeelde hebben de banken bewust de indruk gewekt dat alle pogingen om bankrekeningen en creditcards te kraken mislukt zijn. ‘Niets is minder waar’ zegt de benadeelde.

Nu moet de vraag beantwoordt worden wie aansprakelijk is voor de schade die is geleden.Deze kwestie ligt al enkele maanden zonder dat hierin duidelijkheid is gekomen.

Surinaamse banken en de Surinaamse justitie hebben relatief weinig ervaring met de verschillende vormen van cyberdiefstal. Wel zijn de afgelopen maanden verschillende gevallen via de media bekend geworden, waarbij personen in Suriname telefonisch door buitenlanders benaderd zijn om mee te werken aan zogenaamde ‘phishing scenario’s’.

Daarbij werden blijkbaar vanuit het niets aanzienlijke geldbedragen gestort op de rekening van personen die benaderd waren. Ze zouden dan in opdracht van de onbekende beller dit geld moeten overmaken naar een rekening in het buitenland, en mochten dan voor hun moeite een deel van dat geld houden.

Het geld, zoals later bleek, was in vrijwel alle gevallen afkomstig van de rekeningen van andere niets vermoedende individuen en of bedrijven.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.