‘Bedenkelijke’ beschikkingen voor Hennepteelt verstrekt

Apotheek Karis houdt diabetes voorlichtingsdag
november 11, 2017
Republikeinen VS stoppen werving voor omstreden christelijke rechter
november 11, 2017
Show all

‘Bedenkelijke’ beschikkingen voor Hennepteelt verstrekt

DNA-commissie boos op regering

De regering heeft enkele beschikkingen verstrekt aan personen om hennep te telen voor wetenschappelijke doeleinden. Dit terwijl het parlement nog bezig is wetgeving te maken voor de industriële hennepteelt. Opmerkelijk is dat er ook een beschikking is verstrekt voor het experimenteren met medicinale hennep. Dit is de Canabis Sativa met een hoge THC-gehalte. Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid verdedigde de uitgifte van deze opmerkelijke beschikking vrijdag tijdens de openbare vergadering over de legalisatie van industriële hennep.

Volgens minister Pengel zijn er wel wat voorwaarden door het betrokken bedrijf opgenomen in een plan van aanpak, maar de commissie van rapporteurs ziet die niet terug in de beschikking. Commissievoorzitter Roche Hopkinson (NDP) kan niet meegaan met de wijze waarop de beschikkingen zijn uitgegeven. Ook de bedrijven die in aanmerking zijn gekomen voor de beschikking en de gebrekkige veiligheidskleppen die het Surinaams belang moeten veilig stellen, zijn volgens hem onvoldoende gewaarborgd.

Voorzitter van de commissie van rapporteurs Roche Hopkinson (NDP) vrijdag tijdens de openbare vergadering over de legalisatie van industriële Hennep. Het stoort hem en de leden van de commissie dat er enkele beschikkingen zijn uitgegeven voor de teelt van industriële, maar ook medicinale hennep.

Comments are closed.