‘Balans 2020’ wilt meer jongeren en vrouwen in de politiek

Dagbladen overzicht – 9 januari 2020
januari 9, 2020
Bedrijfsrechercheur Haven onder verdachten gevonden 855 kilo
januari 9, 2020
Show all

‘Balans 2020’ wilt meer jongeren en vrouwen in de politiek

Politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, moeten rekening houden met niet alleen de sekse van de kandidaten, maar ook hun leeftijd. Daarom is woensdag de campagne ‘Balans 2020’ gelanceerd in de Ballroom van Torarica. Het gaat in deze om een vervolg op de ‘Ook Zij ‘campagne in 2015. Coördinator van “Balans 2020”, Karin Refos, zegt dat vooral jonge kiezers moeten nagaan of partijen een evenwicht hebben tussen jong en oud, en het aantal mannen en vrouwen op hun kandidatenlijsten.

Emannuel Scheek, studentenvertegenwoordiger in het Universiteitsbestuur, stelt dat nog te veel topposities worden ingevuld door mannen boven de 55 jaar. En daar moet verandering in komen. Naar de verkiezingen toe zal hij jeugdigen motiveren om e stemmen op personen die deskundig zijn.

U hoorde Emannuel Scheek, studentenvertegenwoordiger in het Universiteitsbestuur. De campagne is een initiatief van Strategic Communication and Branding en wordt ondersteund door de UNDP en de Nederlandse Ambassade. De organisatie doet de komende maanden zes live televisie uitzendingen, waarbij belangrijke thema’s worden besproken met politieke vertegenwoordigers.

Comments are closed.