Vandaag In Het Verleden – 26 juli 2021
juli 26, 2021
28 nieuwe covid-19 besmettingen en 3 sterfgevallen geregistreerd
juli 27, 2021
Show all

Baggeren Surinamerivier hervat

Met het overhandigen van de contracten is maandag het baggeren van de Surinamerivier hervat. De rivier zal over een lengte van 68 kilometer worden uitgediept. Als de werkzaamheden zijn voltooid zal de rivier 4,5 meter diep zijn over een breedte tussen de 70 en 90 meter. De directievoering is in handen van Ace Consultancy, terwijl het werkt wordt uitgevoerd door Boskalis en baggerbedrijf De Boer. Het project kost 11 miljoen US dollar en wordt binnen 26 maanden uitgevoerd. De Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zal geld innen van schepen die gebruik maken van de rivier om zo de schuld te betalen, zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken.

De MAS de vaargeul niet alleen beheren, maar ook controle uitoefenen. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) benadrukte het economisch voordeel dat het uitdiepen van de rivier Suriname zal brengen.

De minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) Albert Jubithana. In december 2019 tekende de regering Bouterse-Adhin een overeenkomst met China Harbour Engineering voor het uitbaggeren van de Surinamerivier. De werkzaamheden zouden zes jaar duren en ruim 56 miljoen US-dollar kosten. In maart 2020 werd het startsein gegeven, maar werd door achterstallige betalingen stopgezet door China Harbour Engineering.

Comments are closed.