Baasa, ODE en NSK uitgesloten van deelname verkiezingen

Today in Pop History
maart 28, 2015
President opent prefab woningfabriek in Para
maart 28, 2015
Show all

Baasa, ODE en NSK uitgesloten van deelname verkiezingen

Drie politieke partijen, Nieuwe Stijl KTPI (NSK), Ontwikkeling door Eenheid (ODE) en BAASA, zijn uitgesloten voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei aanstaande.

Voor laatstgenoemde partij geldt dat bij onderzoek door het Centraal Hoofdstembureau (CHS) is gebleken, dat bedoelde volmachten van de indieners niet getekend zijn door het partijorgaan dat daartoe statutair bevoegd is. De andere twee zijn op grond van specifieke artikelen uit de kiesregeling afgewezen.

Het CHS meldt dat in totaal 14 politieke organisaties documenten hebben aangeboden, ter registratie voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015.

De politieke organisaties die voldaan hebben aan de voorwaarden gesteld in artikel 31 van de Kiesregeling zijn: A Nyun Combinatie, Alternatieve Combinatie, Amazone Partij Suriname, Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid, Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven, Mega Front, Nationale Democratische Partij, Nationale Ontwikkelings Partij, Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie, Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke kansen en V7

Politieke organisaties die daartoe de behoefte hebben, kunnen in beroep gaan op maandag 30 maart en dinsdag 31 maart bij de president, op grond van artikel 36 lid 1 van de kiesregeling.

Het CHS zal uiterlijk vrijdag 3 april de belanghebbende politieke organisatie(s) op de hoogte stellen van het besluit van de president.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.