B.O.G start vaccinatie campagne tegen Covid 19

10 Mobiel – Roland Alberg – 15 maart 2021
maart 15, 2021
Ondanks twijfels betrouwbaarheid Astra-Zenica vaccine toch veel geregistreerd
maart 16, 2021
Show all

B.O.G start vaccinatie campagne tegen Covid 19

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg is begonnen met het vaccineren van het personeel en gepensioneerden met het Astra-Zenica vaccine. Het instituut heeft een controlerende taak als het gaat om vaccinaties maar deze campagne is een uitdaging, zegt Directeur Radjesh Orie. De bedoeling is om 500 personen per dag te vaccineren.

Diverse sprekers hebben benadrukt dat het heel belangrijk is dat de Mohana regels gehandhaafd blijven In haar speech zei PAHO-vertegenwoordiger Carol Lewis Bell dat in ons land 15 personen uit een aantal van 1000 zijn geïnfecteerd met het Covid-19 virus. En met het oog op de andere varianten zullen er zo snel mogelijk personen gevaccineerd moeten worden zegt Lewis Bell.

De Covid 19 in Suriname is nu redelijk stabiel, maar de concentratie zal voorlopig nog steeds gericht zijn op de risicogroepen zegt gezondheids-minister Amar Ramadhin. Ondanks dat er landen zijn die het gebruik van het Astra-Zenica vaccin hebben stopgezet, gaat Suriname toch door met het toedienen van het vaccin. De wereld gezondheidsorganisatie W.H.O is bezig met een onderzoek naar de afwijkingen van het vaccin.

U hoorde de Minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin bij het startsein van de vaccinatiecampagne van het Bureau Openbaar gezondheidszorg. Het is tot nu toe de veertiende Covid 19 vaccinatie- locatie.

Comments are closed.