AZ directeur Brahim haalt zich woede vicepresident op de hals

“Pyar Hamara”, The Ultimate No.1 Song On Magic
maart 14, 2015
OKB gaat verkiezingen deze keer ‘fully loaded’ controleren
maart 14, 2015
Show all

AZ directeur Brahim haalt zich woede vicepresident op de hals

Vicepresident (vp) Robert Ameerali was zichtbaar woedend op algemeen directeur Antoine Brahim van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De VP stelde gisteravond in het parlement, het niet in de haak te vinden dat Brahim, de noodklok luidt in een uitgebreide brief en allerlei details prijsgeeft, terwijl de regering volgens de VP dag en nacht werkt aan het oplossen van de financiële problemen. Het schrijven heeft ook De Nationale Assemblee bereikt. Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh kaartte deze kwestie vrijdag aan in het college.

Het ziekenhuis verkeert in een precaire situatie, waarbij het haast onmogelijk is om verantwoord medische zorg te bieden aan de samenleving, zegt het AZP. Diverse afdelingen komen aan het woord en leggen uit hoe levensbedreigend de situatie is. Brahim om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij niemand onaangenaam wil zijn. De brief is in overleg met de raad van commissarissen geschreven, omdat de situatie bijzonder ernstig is. De vp is bezig met ad hoc maatregelen, terwijl zaken structureel aangepakt moeten worden. “Juist omdat wij onze verantwoordelijkheid begrijpen hebben wij de brief geschreven en ook een kopie gestuurd naar het kabinet van de president. Wij hebben de brief niet naar de pers gestuurd”, benadrukt Brahim.

Hoe de brief dan wel bij media is beland is vooralsnog onduidelijk. Ameerali zei in De Nationale Assemblee gisteravond dat met de brief een panieksituatie gecreëerd wordt. Hij haalde aan dat er jarenlang geen financiële verantwoording was in het ziekenhuis. Er is veel gedaan om de jaarrekeningen rond te krijgen. Brahim merkt op dat toen hij aantrad er jaarrekeningen waren tot 2005. Met inzet van het team en de raad van commissarissen zijn jaarverslagen tot 2013 afgerond. Ameerali blijft erbij dat de regering van alles doet om AZP tegemoet te komen. Terwijl er een oplossing in zicht is, is deze brief geschreven. “Deze vp, de ministers van Financiën en Volksgezondheid hebben zich gecommitteerd om te zorgen dat het licht in AZP niet uitgaat. Wij verwachten dat de directie hetzelfde doet”, stelde Ameerali.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.