Zeer gevaarlijke Omicron-variant Covid-19 in opmars
november 29, 2021
Santokhi nodigt investeerders Dubai Expo 2020 uit een kijkje in Suriname te komen nemen
november 29, 2021
Show all

Avondklok teruggebracht naar 21.00 u

De avondklok is vanaf vandaag door de overheid  teruggebracht naar 21.00 uur . Dit maakte Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bekend op de gisteren gehouden Covid-19- persconferentie. Dit besluit is volgens de bewindsman hoofdzakelijk genomen op basis van het gedrag van mensen die feestjes organiseren en de horecasector die muziekformaties op terrassen toestaat. Hij stelt harder optreden en strengere maatregelen voor overtreders van de maatregelen.

De belangrijkste wijzigingen zijn: 1. Het uitgaansverbod is van 21:00 uur in de avond tot 5:00 uur in de morgen. 2. De openingstijden van commerciële lokaliteiten en restaurants zijn nu van 05:00 uur tot 20:00 uur met uitzondering van bezorging. 3. Landen met een ‘variants of concern’ zoals aangegeven door WHO, in beginsel zijn aangemerkt als hoog risicolanden.

Intussen heeft de Wereld Gezondheidorganisatie [WHO] bij landen op aangedrongen om de wetenschap te volgen in plaats van het reizen te verbieden. Volgens de organisatie is het nog niet duidelijk of de nieuwe Omicron variant , besmettelijker is dan de andere Covid-varianten of dat de variant tot ernstige ziekte kan leiden. Dit bevestigde de voorzitter van de stuurgroep Covid Communicatie , Soenita Nannan Panday-Gopisingh.

U hoorde , Soenita Nannan Panday-Gopisingh , de voorzitter van de stuurgroep Covid Communicatie.

2 personen zijn gisteren komen te overlijden als gevolg van besmetting met het Covid-19 virus. Het aantal doden deze maand is gestegen naar 73. 19 personen zijn het afgelopen etmaal positief getest op het coronavirus. Er zijn 114 swabs afgenomen, waarvan 95 negatief zijn. Van de geteste mensen is 16.7% positief. Op de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen worden 10 zieken behandeld.

Comments are closed.