Avondklok met een uur verzet Algemene COVID-19 maatregelen blijven van kracht

Sportverslagen – 23 november 2020
november 23, 2020
Ex-NDP ministers tekenen protest aan tegen intrekking platinum verzekeringen
november 23, 2020
Show all

Avondklok met een uur verzet Algemene COVID-19 maatregelen blijven van kracht

De partiële lockdown gaat vanavond, 23 november tot 6 december, een uur later in, namelijk: 23.00 uur tot 05.00 uur. Dat heeft minister Amar Ramadhin zondag bekendgemaakt in de nationale toespraak via de media. De aanpassing van het uitgaansverbod is het gevolg van de dalende trend van de COVID-19-infecties.

Suriname is officieel geclassificeerd als gebied met code oranje (sporadische casussen).

De algemene COVID-19-maatregelen blijven van kracht; enkele zijn:

  • Draag uw mond- en neusbedekking; neem de anderhalve meter fysieke afstand in acht; was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een handsanitizer.
  • Geen samenscholing van groepen groter dan dertig personen. Het is verboden (huis)feesten te houden.
  • Bij bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten wordt het aantal toegestane aanwezige personen bepaald door de beschikbare capaciteit van de desbetreffende ruimte.
  • Recreatieve sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden. Dit zonder scheidsrechters en/of toeschouwers. Sporten met intensief contact zijn niet toegestaan.
  • Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten.
  • Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, tenzij zij beschikken over terrassen in de openlucht.

Eerder werd al bekend dat de grens via de lucht, vanaf vandaag partieel wordt opengesteld voor personenverkeer, mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de passagiers rechtstreeks afkomstig zijn.

En vluchten naar het binnenland worden slechts ondernomen onder naleving van de geldende luchtvaartprotocollen.

Comments are closed.