Autohandelaren lijden verliezen door staking havenarbeiders

SLM onderzoekt steekvlam vliegtuig
november 28, 2013
Landbouwers Moengo bundelen zich
november 28, 2013
Show all

Autohandelaren lijden verliezen door staking havenarbeiders

Door de staking van de havenarbeiders lijden handelaren die dagelijks hun auto’s moeten inklaren, enorme verliezen. De hele organisatie is volgens Dhiraj Soekhai, voorzitter van de Vereniging van Auto-importeurs in Suriname (VAIS) helemaal in de war.  In een brief aan de directie van Integra Port Services vraagt de VAIS om duidelijkheid over de ontwikkelingen rond de dienstverlening naar de auto-importeurs toe.

”Het bedrijf heeft momenteel andere mensen in dienst genomen die geen weet hebben van zaken. Vanaf de aankomst van deze nieuwe arbeiders komen er onregelmatigheden voor tijdens de dienstverlening. Er is sprake van diefstal van autoaccessoires, zoals auto radio’s en cd spelers. Daarnaast wordt er zeer omslachtig gewerkt. Hoe langer de auto’s op de haven blijven, hoe meer de ondernemers in de kosten worden gejaagd, voert Soekhai aan.

In de brief haalt de VAIS ook aan dat de bedrijfsnaam en de bedrijfsvoering van de handelaren in gevaar komen, mede door de slechte informatiestroom vanuit Integra.  De vereniging vraagt ook wie verantwoordelijk moet worden gesteld voor de diefstal die volgens haar al jaren plaatsvindt. Soekhai zegt dat de vereniging duidelijkheid verwacht van Integra over de punten die zijn opgenomen in de brief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.