Tyrone Spong Latijns-Amerikaans WBO-bokskampioen
september 1, 2018
SU Aid zamelt in 2018 in voor Stivoki
september 1, 2018
Show all

ATV meest Genderbewuste medium 2018

Televisiezender winnaar eerste Gender en Media Award; Radio 10 op tweede plek

 

Televisiezender ATV heeft vrijdag de eerste Gender en Media Award gewonnen van het Global Media Monitoringsproject (GMMP). Op de tweede plaats eindigde Radio 10. Het streven van GMMP is om in de media te zorgen voor een evenredige aanwezigheid van vrouwen in de media, maar vooral in het nieuws. Judith Karijodrono, waarnemend hoofd van het Bureau Gender aangelegenheden, zei bij de uitreiking dat vrouwen nog niet die plaats hebben die ze verdienen.

De award werd door Juan Pawiroredjo, vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, overhandigd aan Carla Boetius van ATV. Boetius zei het belangrijk te vinden dat er een evenwichtige verhouding tussen mannen en vrouwen in het nieuws van het station.

Sandra Clenem, de coördinator van het Global Media Monitoring Team, zei dat de prijs een stimulans moet zijn voor andere mediahuizen om zich ook in te zetten voor gendergelijkheid. Onderzoek in 2015 heeft uitgewezen dat Suriname 23% scoort als het aankomt op de aanwezigheid van vrouwen in het nieuws. In het Carbisch gebied is het gemiddelde 24%.

Comments are closed.