Assembleevergadering verdaagd naar donderdag

IsDB beslist volgende maand over miljoenenprojecten Suriname
december 18, 2013
Dagbladen overzicht
december 18, 2013
Show all

Assembleevergadering verdaagd naar donderdag

De openbare vergadering van De Nationale Assemblee is rond 16:20 uur door Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons verdaagd naar donderdag. Zij verontschuldigde zich voor dat diverse mensen, onder wie minister Soewarto Moestadja zolang gewacht hebben. Coalitieleider Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) zegt aan Starnieuws dat zijn fractie niet meegewerkt heeft aan de vergadering.

De huishoudelijke vergadering is ook niet afgerond. De oppositie had er moeite mee dat Simons agendapunten had veranderd. Gisteren was de huishoudelijke vergadering verdaagd. Assembleeleden werden geconfronteerd met gewijzigde agendapunten. Somohardjo zegt dat fractiegenoot Ronny Tamsiran duidelijk heeft aangegeven dat de agendapunten niet gewijzigd mogen worden. Dit is in strijd met het ordereglement van het parlement. “Ik hou van de coalitie maar ook van mijn partij. Als de ondervoorzitter wijst op zaken die niet correct zijn, moet hij worden ondersteund”, zegt Somohardjo.

Deze kwestie heeft voor veel schorsingen gezorgd. Uiteindelijk kwamen de oppositie en coalitie niet eruit. Verschillende coalitieleden vinden ook dat de agendapunten niet gewijzigd mochten worden. Besloten is de vergadering te verdagen naar donderdag. Dan is het probleem opgelost, want het tijdstip voor het uitschrijven van een vergadering is dan nageleefd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.