Assembleelid Carl Breeveld: Overleg kan nieuw schooljaar redden

Comité Mama Sranan Wiki houdt vrijdag protestactie
september 26, 2018
Ook schooljeugd binnenland bedacht met schoolpakkettenproject regering
september 26, 2018
Show all

Assembleelid Carl Breeveld: Overleg kan nieuw schooljaar redden

DOE-parlementariër Carl Breeveld doet een beroep op minister Liilian Ferrier om de plooien met de vakbonden van onderwijsgevenden glad te strijken. Hij zegt dat alleen overleg het nieuw schooljaar 2018/2019 kan redden.

De volksvertegenwoordiger is van mening dat partijen nog niet alles in het werk hebben gesteld om de start van het onderwijsjaar veilig te stellen. Hij vreest dat de problemen binnen het onderwijsveld, die jaren wachten op oplossingen, slechts ingewikkelder worden als de bewindsvrouw niet toewerkt naar een oplossingsgerichte aanpak.

Voorts is Breeveld niet te spreken over de wijze waarop de ontheffing van Joyce Zijler, Hoofd Centraal Examen Bureau, plaatsvond. Ze kreeg vorige week van onderwijsdirecteur Natscha Bennanon per brief bericht dat ze ingaande 1 oktober is ontheven van haar taken. De politicus vraagt zich af of zaken niet anders gecommuniceerd kunnen worden.

Carl Breeveld, die zich uit over de recente breuken bij het ministerie van Onderwijs en tussen de BvL en ALS en minister Ferrier. Ook de FOLS vindt het handelen van de minister laakbaar. In het parlement is gesproken over rancuneus handelen in de ontheffing van Joyce Zijler.

Comments are closed.