Assembleeleden willen openbare behandeling Alcoa

Licht in de tunnel voor wanhopige dialysepatiënten
november 12, 2015
Wippy Strei Bori pindasoep wedstrijd
november 12, 2015
Show all

Assembleeleden willen openbare behandeling Alcoa

Verschillende Assembleeleden zullen aandringen op een openbare behandeling over de toekomst van de bauxietindustrie en het sluiten van Suralco. Vanaf eind deze maand zal de raffinaderij in Paramaribo geen aluinaarde meer produceren. De regering zal vandaag achter gesloten deuren (comité generaal) antwoord geven op vragen die Assembleeleden tijdens een geheime bijeenkomst maandag, gesteld hebben.

De regering en Alcoa hebben een memorandum of understanding getekend over de afwikkeling van de relatie die ruim honderd jaar bestaat. Enkele Assembleeleden hebben te kennen gegeven dat de samenleving recht heeft op informatie. Ruim 2000 mensen zullen hun baan verliezen. Zij willen weten welke standpunten degenen die gekozen zijn om het volk te vertegenwoordigen, innemen in deze kwestie.

Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) merkt op dat Suriname niet in een oorlogssituatie verkeert. Hij keurt het niet goed dat achter gesloten deuren over deze kwestie wordt gesproken. Ook Asiskumar Gajadien (VHP) heeft in een huishoudelijke vergadering ervoor gepleit dat het wezen van De Nationale Assemblee is om in het openbaar standpunten in te nemen. Hij heeft net als enkele andere collega’s aangedrongen op een openbare bijeenkomst. Assembleelid Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) stelt dat tijdens de vergadering gevraagd zal worden om een openbare bijeenkomst te houden.

 

Comments are closed.